Volkswagen Groningen zomerbandenwissel Autoservice Pruijs

Het is weer tijd om de zomerbanden van je Volkswagen te wisselen

Het is weer tijd voor de bandenwissel van je Volkswagen. De dagen worden langer, de vogels fluiten weer om het hardst. En ook de temperaturen lopen weer op, en bij die oplopende temperaturen scoren zomerbanden beter als het gaat om grip en remweg. Wel zo’n veilig idee. En wist je dat zomerbanden in de zomer ook een stuk minder snel slijten dan in de winter? Maak daarom snel een afspraak voor een bandenwissel. Wij checken dan meteen ook het bandenprofiel. Zodat je met een veilig gevoel je auto kunt instappen.

Wil je je Volkswagen zomerbanden laten monteren? Onze Volkswagen monteur doet dat graag voor je.

Bandenwissel werkzaamheden Prijs 
Band vervangen per stuk € 25
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag € 39
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag € 89
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag € 89
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag € 139

Hieronder hebben we een aantal vaak gestelde vragen op een rijtje gezet. Heb je andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag.

Wat zijn de voordelen van zomerbanden?

De weersomstandigheden zijn in de zomer anders dan in de winter. Je hoeft geen rekening meer te houden met sneeuw en gladheid, maar in ons kikkerlandje des te meer met regen. Daar zijn zomerbanden op voorbereid. Doordat de zomerbanden ondiepe radiale groeven hebben voeren ze het water een stuk makkelijker af dan het diepe reliëf in winterbanden. Maar ook op droge dagen zijn zomerbanden een uitkomst. Want de harde rubbersamenstelling zorgt ervoor dat je veel meer grip hebt, een betere stuurcontrole en minder brandstofverbruik. Veiliger en zuiniger dus!

Wanneer moet ik mijn winterbanden omwisselen voor zomerbanden?

Het is verstandig om je zomerbanden te monteren als de temperaturen boven de 7 graden uitkomen. Tussen maart en oktober liggen de temperaturen meestal boven de 7 graden en adviseren wij je om dan op zomerbanden te rijden. De weersomstandigheden zijn in de zomer anders dan in de winter. Je hoeft geen rekening meer te houden met snee

Wanneer moet ik mijn zomerbanden vervangen?

De banden op je auto moeten minimaal een profieldiepte van 1,6 millimeter hebben, dit is wettelijk vereist. Zomerbanden adviseren wij al iets eerder te vervangen, namelijk bij 2,0 millimeter. Bij 2,0 millimeter vermindert je grip en rijcomfort namelijk aanzienlijk.

Wanneer moet ik mijn zomerbanden vervangen?

Onze Volkswagen monteurs helpen je graag met het wisselen van je winterbanden voor zomerbanden. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor nieuwe zomerbanden voor je Volkswagen, of wat dacht je van een compleet nieuwe lichtmetalen zomerset? Met tijdelijk ook een mooie aanbieding. En tenslotte kunnen we je banden ook voor je opslaan, zodat je er niet mee hoeft te slepen. En dat ruimt thuis ook lekker op. Zien we je snel?