SEAT APK

  • Vakkundig uitgevoerd door onze SEAT monteurs
  • Losse APK voor slechts € 30 all-in
  • Gratis in combinatie met een onderhoudsbeurt

Wat is een APK?

Iedere auto moet verplicht de algemene periodieke keuring (APK) ondergaan. Autoservice Pruijs is een erkende RDW-keuringsinstantie die je SEAT door-en-door kent.Tijdens een APK kijkt onze APK-keurmeester alle zaken na die ervoor zorgen dat je zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt. De APK geeft dus een beeld over de staat waarin de auto zich op dat moment verkeert. Zonder een geldige APK mag een auto zich niet over de weg verplaatsen. Op de website van SEAT vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de APK. Uiteraard kun je ons ook altijd bellen of mailen. We helpen je graag.

Wanneer een APK?

De APK is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak je auto naar de APK keuring moet, hangt af van de leeftijd van je auto en het type brandstof. Bekijk dus snel hieronder hoe vaak jouw SEAT gekeurd moet worden.

Leeftijd SEAT Brandstof Wanneer keuren?
Jonger dan 1 januari 2005 Benzine- en/of elektromotor Eerste APK na 4 jaar, daarna 2 keer na 2 jaar, daarna elk jaar
Diesel of gas Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar
Ouder dan 1 januari 2005 Alle Eerste APK na 3 jaar, daarna elk jaar

Op welke punten wordt je SEAT beoordeeld bij de APK?

✔ Wielen
✔ Voorruit
✔ Claxon
✔ Verlichting
 Remmen
✔ Spiegels
✔ Uitlaatgassen
✔ Uitlaat
✔ Carrosserie
✔ Autogordels
✔ Vergrendeling
Banden
✔ Wielophanging

Tevens wordt gekeken naar de kilometerstand, het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en gebruikte brandstof. Na de APK kan je er dus gerust op zijn dat je precies weet in welke conditie je auto is!

SEAT APK bij Autoservice Pruijs

Als je je SEAT laat keuren bij Autoservice Pruijs, betekent dat niet alleen dat je kan vertrouwen op een vakkundige keuring. Als officieel erkende dealer wordt de APK keuring bijgehouden in het onderhoudsboekje waardoor het netjes geregistreerd staat. Op deze manier heb je een handig overzicht voor toekomstig onderhoud!

Tip: combineer je APK met onderhoud

Je kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt je een extra bezoek én bij een servicebeurt van je SEAT is de APK bij Autoservice Pruijs zelfs helemaal gratis. Bovendien blijft regelmatig onderhoud het beste recept om je auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.