MVO zit in ons DNA

Bij Autoservice Pruijs zijn we van mening dat duurzaamheid verder gaat dan alleen het milieu. Voor ons betekent duurzaam én verantwoord ondernemen dat we in al onze facetten van de bedrijfsvoering rekening houden met mens en milieu. De (duurzame) inzetbaarheid van medewerkers, maar ook inclusiviteit en diversiteit van ons team speelt voor ons een belangrijke rol.

 Autoservice Pruijs officieel Erkend Duurzaam 

Sinds 27 juni 2012 is Autoservice Pruijs als Volkswagen- en Seat service dealer een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het Erkend Duurzaam programma is van de gehele automotive-branche, bestaande uit de brancheverenigingen BOVAG, FOCWA Schadeherstel, RAI Vereniging en STIBA.

UMCG Personeelskorting

Werkt u bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), rijdt u een Volkswagen of SEAT, en bent u lid van de personeelsvereneniging? Dan ontvangt u bij Autoservice Pruijs 10% korting op uw onderhoudsbeurten. Waarom? Omdat wij de zorg belangrijk vinden. Als zorgmedewerker sta je altijd voor ons klaar, dus dit is iets wat wij voor jou terug kunnen doen!

Investeren in onze medewerkers – nu en in de toekomst

Personeelsbeleid
Naast het bieden van goede arbeidsomstandigheden, stimuleren wij al onze medewerkers zichzelf te blijven ontwikkelen, door middel van opleidingen en trainingen.

Leren van elkaar
We bieden stageplaatsen, zowel op MBO als HBO niveau, en leer-werkplekken (BBL). Hiermee investeren we in de toekomst en kunnen we van elkaar leren.

Diversiteit en inclusiviteit

Wij vinden het belangrijk dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ook een volwaardige arbeidsplek bij ons kunnen vinden. Ook vinden wij het belangrijk dat ons team en medewerkers een goede afspiegeling vormen van onze maatschappij.

Energie

Autoservice Pruijs koopt uitsluitend duurzame energie in. In het gehele pand hebben wij LED-verlichting.

Recycling

Bij Autoservice Pruijs hebben we afvalscheiding ver doorgevoerd. Zo scheiden we plastic en folie, papier, ijzer en restmateriaal. Hierbij werken we samen met afvalinzamelaars die het restmateriaal zoveel mogelijk recyclen. Zo hebben we afspraken gemaakt voor recycling van banden, accu’s, olie en overige (milieubelastende) materialen. Om de papierstroom ter verkleinen werken we overigens steeds meer met digitale oplossingen en maken we regelmatig gebruik van tablets.

Lokaal inkopen

Ook op de inkoop proberen wij onze global footprint zo klein mogelijk te houden. Wij proberen daar waar mogelijk bij lokale ondernemers in te kopen. Uiteraard kijken wij daarbij ook naar hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid.