Autobanden voor je Volkswagen of SEAT

  • Professionele bandenwissel
  • Voor elk seizoen de juiste band
  • Altijd banden van hoge kwaliteit
  • Sla je winter- of zomerbanden veilig bij ons op of in het bandenhotel

De perfecte autobanden voor ieder seizoen

Voor optimale grip en veiligheid zijn de juiste autobanden onmisbaar. Kies je perfecte zomer- of winterband bij Autoservice Pruijs.

Welke band heb ik nodig?

Rijd veilig en kies voor de beste autobanden onder jouw Volkswagen of SEAT. Winterbanden, zomerbanden of All Seasonbanden: we helpen je graag met met kiezen.

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Winterbanden

Winterbanden presteren juist weer beter tijdens winterse omstandigheden. De rubbersamenstelling is hier juist zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven, waardoor met name sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Ook dit verbetert de grip.

All Season- banden

All Season-banden zijn in Nederland ook een goede optie, het is namelijk een compromis tussen winter- en zomerbanden en daarmee geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden. Deze banden zijn minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen, sneeuwval of juist bij heel warm weer.

Zo rijd je altijd op de beste banden

Waarom zou ik voor banden naar Autoservice Pruijs gaan?

Er zijn veel verschillende merken, typen en maten autobanden. Als Volkswagen en SEAT service dealer weten wij als geen ander welke band het meest geschikt is voor jouw auto. Ook weten onze monteurs alles over de juiste afstelling van het onderstel. Dit zorgt ervoor dat je autobanden gelijkmatig slijten en de levensduur van je banden zo lang mogelijk is.

Nieuwe banden, is Autoservice Pruijs dan niet duurder?

Zijn de banden van je Volkswagen of SEAT versleten? Geen probleem. Want voor zowel nieuwe zomerbanden, winterbanden als all season-banden kun je bij ons terecht. Wij werken met landelijke adviesprijzen die in lijn liggen met universele auto- en onderhoudsbedrijven. Dus je betaalt bij ons niet teveel! Met de speciale apparatuur in onze werkplaats worden de banden goed gemonteerd en gebalanceerd. Hierdoor blijft de kwaliteit en veiligheid gewaarborgd.