Airco onderhoud voor je Volkswagen of SEAT

  • Voorkom schade aan het systeem
  • Altijd optimale werking van het aircosysteem
  • Koele en schone lucht in jouw auto

Waarom is airco onderhoud aan je Volkswagen of SEAT nodig?

Met behulp van een koudemiddel kan je airco goed functioneren. Het koudemiddel in je airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%. De werking van je airco neemt daardoor af. Het koudemiddel moet je daarom regelmatig worden bijgevuld. Als dat niet gebeurt kan dat leiden tot schade aan de compressor en leidingen van de airco.

Omdat de airco ook de lucht filtert is het noodzakelijk dat deze filters regelmatig gereinigd worden. Na verloop van tijd hopen er zich bacteriën op in de filters en die veroorzaken een muffe lucht. De geurbehandeling tijdens onderhoud verwijdert schimmels en bacteriën uit de leidingen van het aircosysteem.

Wanneer is airco- onderhoud nodig?

Wij adviseren je om eens per 3 jaar de airco te laten onderhouden. Dit is afhankelijk van het gebruik van de airco. Je zult merken dat onderhoud nodig is op het moment dat je airco er langer over doet om de auto lekker koel te krijgen. Ook zodra er muffe geurtjes uit de airco komen, kan dat wijzen op schimmels en bacteriën in de filters van de airco. Tijdens onderhoud worden deze vervangen en gereinigd.

Airco check

Door de airconditioning van jouw Volkswagen tijdig te laten checken, voorkom je tijdrovende en kostbare schade aan de airco. De compressor, leidingen en filters worden gecontroleerd. Aan de hand van een temperatuurmeting wordt gekeken of de airco nog naar behoren werkt.

Blijkt dat onderhoud nodig is, dan is de check helemaal gratis!

Waarom aircoservice?

  • Verwijdert bacteriën en schimmels
  • Altijd een optimale koelprestatie
  • Voorkom dure reparatie aan je airco-compressor
  • Geen muffe geurtjes meer

Dit gebeurt er tijdens de Volkswagen aircoservice

Een leuke video over de SEAT airco en airco onderhoud vind je op de website van SEAT.

Airco-tips

Als je tussen de airco-onderhoudsbeurten in zelf goed zorgt voor je airco, voorkom je onnodig hoge reparatiekosten. Deze drie tips helpen je op weg!

  1. Gebruik je airco het hele jaar door. Door je airco in de winter ook af en toe aan te zetten hou je het systeem in goede conditie. Zo voorkom je lekkages en reparatiekosten.
  2. Schakel je airco 5 minuten voordat je jouw bestemming bereikt uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen en ontstaan er geen nare luchtjes.
  3. Zet in de zomer na stilstand van jouw auto eerst alle ramen tijdelijk open, zodat de hete lucht direct kan ontsnappen. De auto is hierdoor sneller koel en de airco hoeft veel minder hard te werken.